Sałatka z pieczonych buraków plus zielenina.
składniki:
- 1 upieczony czerwony buraczek*
- garść rukoli
- 80 g sera koziego w roladzie lub roladce
- świeży tymianek
przyrządzanie:
Upieczone buraczki obrać i pokroić na dowolne kawałki. Przygotować winegret zgodnie z przepisem. Na talerzach ułożyć rukolę, dodać pokruszony serek kozi i buraczki, posypać tymiankiem, polać winegretem. Podawać z pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














