Uwielbiamy sałatki- są szybkie w przygotowaniu, zdrowe, a przy okazji można wyczyścić lodówkę. Dzisiaj przepis na lekką sałatkę z roszponką i kozim serem.
składniki:
- spora garść roszponki
- kilka kawałków koziego sera
- kilka pomidorków koktajlowych
- pestki słonecznika
- garść żurawiny
- garść kukurydzy
- kilka oliwek
Składniki na dressing :
- 1 łyżeczka oliwy
- 1,5 łyżeczki musztardy łagodnej
- 1,5 łyżeczki miodu
- pieprz
przyrządzanie:
- Upraż pestki słonecznika na patelni ( około 2 minut)
- Roszponkę umyj i osusz. Dodaj do niej pozostałe składniki pokrojone na mniejsze kawałki.
- Połącz produkty z dressingu i polej nim sałatką. Na wierz posyp pestki słonecznika.
uwagi: