
Szybka i łatwa do przygotowania, a zarazem efektowna drobna przekąska
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
ananas w syropie (puszka)
puszka kukurydzy
30 dkg dowolnego żółtego sera
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
przyrządzanie:
Ananasa i kukurydzę odsączyć, ser pokrajać w centymetrową kostkę. Każdy plaster ananasa pokroić na drobne kawałki. Składniki wymieszać, dodać majonez oraz przyprawy do smaku. Podawać po schłodzeniu w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













