Lekka sałatka z rukolą, świeżą i soczystą figą, orzechami oraz serem pleśniowym.

składniki:
- porcja rukoli
- porcja zielonej sałaty
- 2 figi
- 1 awokado
- ser pleśniowy
- oliwa z oliwek
- pieprz cytrynowy
- sok z cytryny
- orzechy włoskie
przyrządzanie:
- Wykonanie sałatki jest banalnie proste. Zaczynamy od prażenia orzechów na suchej patelni. Robimy to przez 8 minut.
- Następnie rukolę łączymy z oliwą z oliwek i pieprzem cytrynowym oraz łyżeczką soku z cytryny.
- Sałatę mieszamy z pokrojonym w kostkę serem pleśniowym, figami i awokado pokrojonym w plastry.
- Dodajemy rukolę i gotowe.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














