Prosta sałatka naładowana warzywami i tuńczykiem.

składniki:
- 100 g usmażonych pieczarek
- 100 g świeżego szpinaku
- 1 czerwona papryka pokrojona w paski
- garść kukurydzy z puszki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 zielony ogórek pokrojony w plastry
- garść rukoli
- olej lniany wymieszany z łyżeczką soku z cytryny
- sól gruboziarnista
- świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














