- 200 g płatów śledziowych
- 200 g kapusty kiszonej
- 2 duże ziemniaki
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- cukier
- pieprz
Płaty śledziowe pokroić w cienkie paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i pokroić w kostkę. Kapustę odcisnąć i pokroić, cebulę posiekać. Składniki sałatki włożyć do salaterki. Oliwę wymieszać z musztardą i tak przyrządzonym sosem polać po wierzchu sałatkę, następnie przyprawić i wymieszać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













