Czasem nie potrafimy sobie odmówić pochrupania chipsów czy nachos. Z dodatkiem salsy pomidorowej będzie to bardzo trudne ponieważ jest wyśmienita i uzależnia!
składniki:
- Puszka krojonych pomidorów
- 1/2 zielonej papryki
- 2 łyżki marynowanej papryczki jalapeño
- 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
- sól i pieprz
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki octu
- 2 cebulki szalotki
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przyrządzanie:
- Pomidory z puszki, pokrojoną w małą kosteczkę zieloną paprykę, odcedzoną i posiekaną jalapeño, czosnek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu, cukier oraz ocet gotować bez przykrycia przez ok. 15 minut, co chwilę mieszając.
- Teraz wrzucić cebulkę . Na koniec dodać mąkę, wymieszać i zagotować