Ciekawy przepis na schab warty wypróbowania.

składniki:
- 6 plastrów schabu
- 300 g pieczarek
- 300 g sera żółtego
- cebula
- szklanka gorącej wody
- serek topiony śmietankowy
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- słodka papryka w proszku
- czosnek
- olej
przyrządzanie:
- Schab rozbij bardzo cienko. Posyp solą, pieprzem, posmaruj grubo musztardą. Pieczarki obierz, pokrój w plastry a cebulę w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
- Czosnek przeciśnij przez praskę i usmaż na patelni, dodaj cebulę i pieczarki. Duś do miękkości. Na każdym płacie mięsa ułóż porcję pieczarek i startego sera.
- Złóż na pół i ułóż w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp czerwoną papryką. Zapiekaj ok. 50 minut w temp. 180 stopni C.
- Zagotuj szklankę wody i rozkrusz w niej serek topiony. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dodaj sól, pieprz, zioła i czosnek w proszku.
- Powstałym sosem zalej schab i piecz razem jeszcze ok. 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














