Bardzo sycące i aromatyczne danie.

składniki: 
- 800 g schabu
- 400 g pieczarek
- 150 g sera gouda
- cebula
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 pory
- puszka groszku konserwowego
- oliwa z oliwek
- tymianek
- majeranek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Schab pokrój w paski, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
- Na rozgrzanej oliwie podsmaż schab 3 minuty, Gdy mięso będzie lekko zrumienione, wlej pół szklanki wody i duś pod przykryciem około 30 minut.
- Pory pokrój w talarki, pieczarki na połówki, a cebulę w kostkę.
- W rondlu podgrzej łyżkę oliwy. Zeszklij na niej por i cebulę. Dodaj pieczarki i koncentrat pomidorowy.
- Duś pod przykryciem 10 minut. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj duszone pieczarki i groszek, wymieszaj.
- Duś pod przykryciem jeszcze 5 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














