Bardzo sycące i aromatyczne danie.
składniki:
- 800 g schabu
- 400 g pieczarek
- 150 g sera gouda
- cebula
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 pory
- puszka groszku konserwowego
- oliwa z oliwek
- tymianek
- majeranek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Schab pokrój w paski, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
- Na rozgrzanej oliwie podsmaż schab 3 minuty, Gdy mięso będzie lekko zrumienione, wlej pół szklanki wody i duś pod przykryciem około 30 minut.
- Pory pokrój w talarki, pieczarki na połówki, a cebulę w kostkę.
- W rondlu podgrzej łyżkę oliwy. Zeszklij na niej por i cebulę. Dodaj pieczarki i koncentrat pomidorowy.
- Duś pod przykryciem 10 minut. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj duszone pieczarki i groszek, wymieszaj.
- Duś pod przykryciem jeszcze 5 minut.