Pyszne i aromatyczne danie mięsne.

składniki:
- 4 kotlety ze schabu
- cebula
- liść laurowy
- sól, pieprz
- mąka
- tłuszcz do smażenia
przyrządzanie:
- Kotlety rozbij lekko tłuczkiem, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące, obsmaż krótko na patelni i przełóż do rondla.
- Na tłuszczu, na którym smażone były kotlety podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i liść laurowy.
- Dodaj cebulę do kotletów, podlej wodą do 3/4 wysokości mięsa w rondlu i duś na małym ogniu do miękkości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














