Wykonasz je jedynie w godzinę. To deser, który jest połączeniem lodów i ciasta! Idealne na upalne letnie dni.
składniki:
-
śmietana 30 %300 mililitrów
-
serka mascarpone 20 dkg
-
czekolada gorzka5 dkg
-
cukier puder 10 dkg
przyrządzanie:
- Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku, przestudzić.
- Umieścić w misce miksera wszystkie składniki, zmiksować.
- Dodać odcedzone wiśnie z zalewy. wymieszać łyżką.
- Foremkę wyłożyć folia kuchenną, wlać masę, wstawić na noc do zamrażarki.
- Na godzinę przed podaniem, wystawić na półkę w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















