Lubisz sery? A co powiesz na serową ucztę na ciepło? Oto szybki pomysł na smakowitą i sytą przekąskę. Oto smażony camembert podawany z konfiturą żurawinową.

składniki:
- ser camembert
- jajko
- bułka tarta
- serek mascarpone
- powidła żurawinowe
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Każdy krążek serka starannie panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej.
- Kładziemy na rozgrzaną patelnię. Unikamy przekłuwania serków widelcem.
- Gorące kładziemy na ręcznik papierowy, aby trochę odtłuścić. Podajemy z konfiturą i serkiem mascarpone.
ZOBACZ TEŻ: Tradycyjne bazyliowe pesto
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













