Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Serduszkowy snikers

Doskonałe ukoronowanie każdego dnia. Przepis kulinarny na snikersa osłodzi każdy miły wieczór…

Składniki przepisu kulinarnego:

Biszkopt

  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

Ubić sztywną pianę, dodawać cukier na przemian z żółtkami. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut Ciasto orzechowe
25 dag orzechów grubo pokrojonych.

  • 5 białek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki zwykłej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijając. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut.

Masa

  • 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym
  • 5 żółtek utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko zalać gorącym mlekiem , gotować aż zgęstnieje stale mieszając, aby nie przypalić.
  • 30 dag margaryny utrzeć dodając po łyżce kremu z żółtek
  • Gotową masę podzielić na 2 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao.

Biszkopt przeciąż na połowę. Na dolną część dać białą masę, na to ciasto orzechowe a na nie masę kakaową. Przykryć biszkoptem polać polewą.

Polewa

  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki wody przegotowanej
  • 5 dag margaryny
  • 3 łyżki kakao

Wszystko zagotować, stale mieszając