Sernik gotowany według starej, sprawdzonej receptury babci. Zawsze i każdemu wychodzi!

składniki:
- 2 litry mleka
- pół litra śmietany 18%
- 5 jajek
- 1 kostka masła
- niepełna szklanka cukru pudru
przyrządzanie:
- Na gotujące się mleko wlać rozbite jajka ze śmietaną
- Gotować na małym ogniu, aż zrobi się serek
- Ostudzić serek na sitku
- Masło utrzeć z cukrem na gładką masę
- Dodawać zimny serek i dalej ucierać, aż powstanie gładka masa
- Na dno formy wylać masę serową, wstawić do lodówki na kilka godzin
- Ozdobić owocami i pudrem przed podaniem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














