Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Sernik na bazie herbatników Petit Beurre Jutrzenki

Prezentujemy przepis na sernik na bazie herbatników Petit Beurre Jutrzenki. Sprawdź sama ten niepowtarzalny przepis na ten smaczny deser!

Składniki :

25 kg białego, półtłustego twarogu
8 jajek
1 kostka masła
2 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
¾ szklanki rodzynek
½ szklanki smażonej skórki pomarańczowej
100g białej czekolady
100g deserowej czekolady
3 opakowania herbatników Petit Beurre 100g Jutrzenka

Wykonanie:

Do melaksera włożyć ser, 1,5 szklanki cukru, masło
i żółtka. Miksować razem na jednolitą masę.
Na końcu dodać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną
i wymieszać. Ubić pianę z 8 białek, dosypać
0,5 szklanki cukru. Do masy serowej dodawać
po łyżce ubitej piany i wymieszać razem obydwie masy. Sparzyć wrzątkiem rodzynki, osuszyć
na papierowej serwetce i ostudzić. Pokroić skórkę pomarańczową. Do masy dołożyć osuszone i schłodzone rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Wszystko wymieszać.

Prostokątną lub okrągłą blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć spód herbatnikami Petit Beurre 100g Jutrzenka. Przełożyć masę serową
do blaszki.

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, przed włożeniem sernika zmniejszyć
do 150stopni. Sernik piec 60 minut. Na wierzchu ostudzonego ciasta ułożyć herbatniki Petit Beurre Jutrzenki 100g. Rozpuścić białą czekoladę
z 0,5 szklanki mleka. Przygotowaną masą cienko posmarować sernik,
a następnie zetrzeć deserową czekoladę na wiórki i posypać na samym wierzchu.

Smacznego!