Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Banalnie prosty, cudownie puszysty sernik na ciasteczkowym spodzie. Jego masę stanowi kremowa, waniliowa masa. Przygotowana z jogurtów greckich. Bardzo polecamy!   

składniki:

  • SKŁADNIKI NA SPÓD:
 
  • tabliczka czekolady,
  • opakowanie herbatników około 200g
SKŁADNIKI NA MASĘ:
  • 3 opakowania jogurtu naturalnego greckiego (jeden kubeczek powinien mieć 400 g)
  • 7 jajek,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 2 budynie waniliowe,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

przyrządzanie:

  • Zacznij od przygotowania spodu ciasta- składającego się z ciasteczek i czekolady
  • Ciasta rozdrobnij na pył
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
  • Wymieszaj razem i wylej na formę do pieczenia, wstaw na chwilę do lodówki
  • Teraz zajmij się sernikową masą
  • Białka oddziel od żółtek
  • Do żółtek dodaj cukier i cukier wanilinowy, utrzyj
  • Do tak przygotowanej masy dodaj kolejno: jogurty greckie, olej, budynie waniliowe i mąkę ziemniaczaną
  • Wszystko ubijaj na małych obrotach miksera, aż do połączenia się składników
  • Zajmij się teraz białkami
  • Ubij je na sztywno, dodaj szczyptę soli. Powolutku wmieszaj piankę do masy jajeczno- jogurtowej
  • Wylej masę na przygotowany spód z herbatników
  • Ciasto piecz przez około 60 minut w 180 stopniach
  • Po upieczeniu polej galaretką, jeśli lubisz i wstaw na 2 godziny do lodówki