Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

SERNIK NA ZIMNO – 3 PROSTE PRZEPISY, wybierz swój ULUBIONY!

Sernik na zimno nie wymaga dużo pracy. Specjalnie dla Was zebraliśmy trzy proste przepisy, których tu jeszcze nie było. Koniecznie odkryjcie z nami nowy wymiar sernika, wybierzcie swój ulubiony i dajcie znać jak smakował!

 

Food Photography

SERNIK NA ZIMNO Z KOKOSEM I TRUSKAWKAMI

  • 1 paczka (około 125 g) kruchych ciastek
  • 2 łyżki masła orzechowego lub 2 łyżki zwykłego masła
Masa truskawkowa:
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 łyżki żelatyny
  • około 600-700 g truskawek
  • 500 g zmielonego twarogu sernikowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2-3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto
  • 400 ml mleka kokosowego
  • Ciasteczka pokruszyć w dłoniach i wymieszać masłem orzechowym lub zwykłym masłem, wyłożyć na spód tortownicy o średnicy około 23 cm i uklepać łyżką.
Masa truskawkowa:
  • Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją, ale w mniejszej ilości wody (zamiast 500 ml dajemy tylko 200 ml). Do gotowej gorącej galaretki dodać żelatynę i odstawić na 5 minut, następnie mieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści, w razie potrzeby można trochę podgrzać, ale nie wolno zagotowywać.
  • Oderwać szypułki ze świeżych truskawek, opłukać i osuszyć. Zmiksować blenderem na mus, następnie przetrzeć przez sitko pozbywając się “pesteczek”. Powinniśmy otrzymać około 500 g puree.
  • Puree truskawkowe dokładnie wymieszać z galaretką (galaretka może być gorąca lub ciepła).
  • Zmiksować twaróg sernikowy z cukrem i likierem, chwilę pomiksować delikatnie napuszając masę, następnie dodać mleko kokosowe i miksować przez około 1 minutę.
  • Dodać puree truskawkowe z galaretką i zmiksować do połączenia się składników.
  • Masę serową wyłożyć łyżką na spód z ciasteczek i wstawić do lodówki do zastygnięcia (na kilka godzin). Jeśli chcemy, możemy powciskać w masę (gdy jest jeszcze miękka) połówki truskawek.

CZYTAJ DALEJ >>>