Idealny, bo szybki i puszysty. Można udekorować go świeżymi owocami, albo tylko galaretką. Sernik na zimno poleca się w ośmiu smacznych odsłonach.
SERNIK NA ZIMNO Z KOKOSEM I TRUSKAWKAMI
- 1 paczka kruchych ciastek
- 2 łyżki masła
Masa truskawkowa:
- 1 galaretka truskawkowa
- pół kilo truskawek
- 500 g zmielonego twarogu sernikowego
- pół szklanki cukru
- 400 ml mleka kokosowego
- Ciasteczka pokruszyć w dłoniach i wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na spód tortownicy.
Masa truskawkowa:
- Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją.
- Oderwać szypułki ze świeżych truskawek, opłukać i osuszyć. Zmiksować na mus.
- Mus dokładnie wymieszać z galaretką, lekko ciepłą.
- Zmiksować twaróg sernikowy z cukrem, następnie dodać mleko kokosowe i miksować przez minutkę.
- Dodać mus truskawkowy z galaretką i zmiksować do połączenia się składników.
- Masę serową wyłożyć łyżką na spód z ciasteczek i wstawić do lodówki na 3 godziny.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















