Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

Sernik potrójnie czekoladowy dla miłośników słodkości, dla gości, generalnie idealny na leniwe popołudnia do kawy.

chocolate-cheesecake

składniki:

  • masa serowa:
  • serek kremowy - 270 g (2 opakowania)- naturalny serek typu Philadelphia, Turek, Piątnica...
  • jajko - 2 szt
  • czekolada deserowa - 6 kostek
  •  esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki
  • śmietana kwaśna 18% - 3 łyżki
  • cukier - 1/4 szklanki
  • spód:
  • ciasteczka kruche / maślane - 10 szt
  • cukier - 1 łyżka
  • masło - 2 łyżki, roztopione
  • czekolada deserowa - ok. 6 kostek, roztopiona
  • polewa czekoladowa:
  • czekolada deserowa - 8 kostek
  • śmietanka kremówka - 2 łyżki
  • masło - 1 łyżka

przyrządzanie:

W garnuszku rozpuść masło z czekoladą. Pokrusz ciasteczka najdrobniej jak się da, wymieszaj z masłem, dodaj cukier i sól.

Dno małej tortownicy (ok. 18 cm średnicy) wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wyłóż masę z ciasteczek, dociśnij ją do dna i ukształtuj tak, by tworzyła ok.2-3 cm wyższy brzeg. Wstaw na 10 minut do pieca nagrzanego do 175 oC. Wystudź.

Czekoladę rozpuść, ostudź. Serek ubij z cukrem. Dodaj po jajka oraz śmietanę. Wlej czekoladę, wymieszaj. Dopraw masę wanilią.

Masę serową wlej na ostudzony spód. Piecz w temp. 160 C przez ok. 45 minut, aż masa stężeje.  Gotowe ciasto włóż na minimum 2 godziny do lodówki.

Czekoladę w rondelku podgrzej ze śmietanką i masłem, aż utworzą jednolity, czekoladowy sos. Polej nim wierzch sernika. Ciasto podawaj schłodzone.