Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Sernik z malinami – najlepszy przepis

Niesamowicie pyszny domowy sernik z dodatkiem malin. Nie tylko smakuje świetnie, zobaczcie sami, jak wygląda! Tym deserem zaskoczycie każdego.

Fresh raspberry cake on a white wooden background

składniki:

  • 1 kg twarożku sernikowego
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 50 g masła
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • miąższ z 1 laski wanilii
  • 1 Szklanka cukru

SPÓD:

  • 6 batonów twix
  • 50 g masła
  • 125 g maślanych herbatników

WIERZCH:

  • 250 g świeżych malin

przyrządzanie:

Pokrojone batoniki, zmielone herbatniki i roztopione masło mieszamy w misce, aż wszystko się delikatnie połączy, a kawałki batonów pozostaną nienaruszone. Układamy na dnie tortownicy, lekko przyklepujemy, wstawiamy do lodówki.
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Jeśli zamiast cukru waniliowego mamy wanilię, dodamy ją nieco później. Do utartych żółtek dodajemy masło, ubijamy na gładko.
Masę żółtkową, twaróg i mąkę ziemniaczaną miksujemy na gęsty krem. Teraz możemy dodać miąższ laski waniliowej. Dolewamy śmietankę kremówkę i ucieramy na gładką masę.
Białka ubijamy na pianę z 1/2 szklanki cukru. Dodajemy do masy twarogowej, mieszamy delikatnie łyżką.
Masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy na najniższą półkę piekarnika nagrzanego do 180 °C. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 120 °C i pieczemy jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem środek ciasta. Patyczek powinien być delikatnie wilgotny – żeby sernik nie wyszedł nam zbyt suchy.
Ciasto chłodzimy, a potem wstawiamy do lodówki. Na końcu układamy na nim maliny.