Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Sernik zebra na kruchym spodzie – prosty przepis

O serniku zebra już kiedyś wspominaliśmy. Przepis cieszył się ogromnym zainteresowaniem i dlatego prezentujemy jeszcze lepszą wersję. Prosty i szybki przepis na sernik zebra tym razem na kruchym spodzie. Musicie wypróbować!

składniki:

Ciasto kruche: mąka  2 szklanki masło kostka cukier puder - 10 dag żółtka - 2 szt. proszek do pieczenia pół łyżeczki otarta skórka z cytryny pół łyżeczki
Masa serowa - ser w wiaderku - 1 kg jajka - 2 szt.
żółtka - 2 szt. masło -pół kostki cukier puder - pół szklanki kasza manna - 1 łyżka mąka ziemniaczana - 1 łyżka cukier waniliowy - 2 łyżeczki aromat pomarańczowy - pół łyżeczki kakao - 2 łyżki czekolada gorzka -tabliczka migdały

przyrządzanie:

Zacznijmy od kruchego spodu. Zatem- suche składniki wymieszaj razem, niech się zaprzyjaźnią.

Do suchych dodaj masło i wszystko poszatkuj nożem. Potem dolej żółtek, dosyp skórkę z cytrynki i szybkim ruchem ugniataj ciasto.

Gdy składniki się połączą przenieść ciasto do lodówki na około 40 minut lub 1 h.

Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować. Wyłożyć nim tortownicę.

Teraz czas na zebrową masę.

Żółtka z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i masłem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodać ser, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na 2 części. Do jednej części dodać kakao a do drugiej aromat

Masę serową wykładać po 3 łyżki na przemian jasną i ciemną.

 

Foremkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w 180 stopniach