składniki: 
- kostka półtłustego twarogu
- pół kostki masła
- 2 budynie waniliowe
- 3 jajka
- śmietana 18%
- pół szklanki cukru
- opakowanie biszkoptów
- ciastka typu delicje
przyrządzanie:
- Rozpuść masło. Utrzyj twaróg z jajkiem, śmietaną i cukrem, dodaj budynie.
- Gdy masa będzie jednolita, dodaj ją do masła, powoli mieszając doprowadź do zagotowania.
- Biszkoptami wyłóż blaszkę, wylej na nie gorącą masę, na wierzch ułóż ciastka typu delicje.
- Wstaw do lodówki, aby ciasto zastygło.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















