Soczyste skrzydełka o ciekawym smaku.
składniki:
- 12 skrzydełek
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki miodu
- łyżka oleju
- 100 ml bulionu drobiowego
- pół łyżki imbiru w proszku
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- cytryna
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Skrzydełka ułóż w rondlu, zalej zimna wodą , zagotuj. Gotuj 10 minut. Wodę odlej, skrzydełka osusz.
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
- Miód przesmaż w rondlu na łyżce oleju, włóż skrzydełka, zalej bulionem, dodaj czosnek, imbir, sos sojowy, wino, dokładnie wymieszaj.
- Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
- Przez ostatnie 10 minut potrząsaj rondlem, aby sos dobrze oblepił skrzydełka.