- 40 dkg śledzi marynowanych
- 3 duże ugotowane ziemniaki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 2 średnie ugotowane buraczki
- 3/4 puszki groszku zielonego
- pęczek natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Układać warstwami w przejrzystej misce: zielonygroszek, pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałki śledzi, pokrojoną natkępietruszki, pokrojone w kostkę jajka, starte na grubej tarce buraczki.Wszystko polać oliwą z oliwek i opruszyć solą i pieprzem. Odstawić naok.2 godziny do lodówki
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













