Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Śliwka wpadła do kubka

Niedługo zacznie się sezon na śliwki. Jednak my już dzisiaj mamy dla Ciebie smakowitą propozycję – powidła śliwkowe inspirowane domową recepturą marki Stovit. Możesz nimi smarować pieczywo, gofry, naleśniki, knedle, dodawać do wypieków i twarożku oraz stosować jako dodatek do mięs.

Tradycja smażenia powideł sięga XIX wieku. Śliwki węgierki zbierano w przydomowych sadach, a następnie smażono w wielkich miedzianych kotłach. Staropolski piernik nie mógł obyć się bez nadzienia z powideł. Dodawano je także do sosów oraz nadziewano nimi dziczyznę.

Marka Stovit proponuje klientom, po raz kolejny tradycyjny polski smak – powidła śliwkowe inspirowane domową recepturą. Powidła śliwkowe Stovit sporządzono ze 160 gram owoców na 100 g gotowego produktu. Powidła łatwo się rozsmarowują, mają kremową konsystencję. Są produktami naturalnymi, pozbawionymi sztucznych barwników.

Powidła doskonale smakują na śniadanie podane w towarzystwie chrupiącego pieczywa i filiżanki kawy. Stanowią pyszne nadzienie do pierników, pączków, kruchych ciast oraz jako dodatek do mięs. Aby urozmaicić codzienne menu proponujemy dodać odrobinę powideł do gofrów, twarożku, naleśników lub knedli.

Powidła śliwkowe Stovit jako jedyny tego typu produkt na polskim rynku są do nabycia w innowacyjnym, nietłukącym się kubeczku. W tzw. tekturowej owijce zamknięte zostały dorodne owoce śliwki. Każdorazowo na opakowaniu producent umieszcza tabelę z pełną wartością odżywczą produktu, a także zawartością kalorii w pojedynczej łyżeczce powideł. Dodatkowo linia powideł śliwkowych marki STOVIT powiększyła się o opakowanie o rodzinnej gramaturze 450g, które zachęca do przygotowywania smakołyków, w których prawdziwe powidła grają główną rolę.

Lekki, poręczny pojemniczek można zabrać na piknik, wycieczkę lub do pracy bez obaw, że zostanie stłuczony. Powidła można kupić w dwóch gramaturach – 240 lub 450 g. Dzięki temu doskonale sprawdzą się zarówno w dużych gospodarstwach domowych, jak i w mniejszych rodzinach.

Owocowy ekspert

STOVIT GROUP jest jednym z wiodących na rynku polskim producentów dżemów, konfitur, marmolad i powideł. Firma założona została w 1979 roku. Pierwsze dżemy z logo STOVIT zaczęły pojawiać się na rynku w 1992 roku. Obecnie STOVIT GROUP w swojej ofercie posiada dżemy niskosłodzone, konfitury, marmolady smakowe, powidła, zaprawy kompotowe, jabłka prażone, musy z jabłek oraz dodatki do mięs i serów. Produkty dystrybuowane są pod wieloma rozpoznawalnymi markami, jak chociażby: ‘Konfitura Babuni’, dżemy ‘Fruta’ i “Premium”, dodatki do mięs i serów “Premium”. O wysokiej jakości wyrobów świadczą uzyskane certyfikaty systemów bezpieczeństwa żywności BRC i HACCP, a także uznanie jakie produkty firmy zdobyły sobie na wymagających rynkach zagranicznych. Od kwietnia 2007 Stovit posiada nowego właściciela, którym jest hiszpańska firma Grupa Angel Camacho. Grupa Angel Camacho jest największym hiszpańskim producentem oliwek w Europie i jednym z wiodących uczestników na rynku globalnym. Od października 2007r. ofertę STOVIT GROUP wzbogacają oliwki i oliwy z oliwek oraz inne specjały hiszpańskie marki Bulerias. Stovit jest wyłącznym dystrybutorem marki Bulerias na rynku polskim.

Powidła śliwkowe marki Stovit:

Powidła śliwkowe w kubku: 240g – 2,49 zł
Powidła śliwkowe w kubku: 450g – 4,49 zł

Zapraszamy na stronę internetową www.stovit.com.pl