Pyszny i pachnący przepis na śliwki zapiekane pod owsianą kruszonką, oczywiście jeśli nie masz śliwek, możesz wykorzystać dowolne ulubione owoce. W tym przepisie do zrobienia kruszonki użyłam oleju kokosowego, ale śmiało możesz wykorzystać roztopione masło.

składniki:
- 500 g wydrylowanych śliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka cynamonu
- 200 g płatków owsianych
- 60 g cukru trzcinowego
- 15 łyżek płynnego oleju kokosowego lub masła
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C. Śliwki kroję na mniejsze kawałki, przekładam do naczynia żaroodpornego.
- Przygotowuję kruszonkę: Płatki owsiane, cukier, sok z cytryny i cynamon, wsypuję do malaksera i pulsuję przez 10 sekund. Następnie suche składniki łączę z olejem kokosowym i mieszam.
- Kruszonką posypuję śliwki. Wkładam do piekarnika na około 30 minut.
uwagi:
PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>KLIK>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














