Jest ekspresowy i niepowtarzalny. Słodki - ale nie przez dodatek cukru. Idealny jako smarowidło do kanapek a jeszcze lepiej jako dodatek do tostów. Możesz wyjadać go łyżeczką, dodawać do budyniu czy ciasteczek. Krem z pieczonych kasztanów - bohater dzisiejszego wpisu.
składniki:
- 3 szklanki puree z pieczonych kasztanów ( upieczone obierz a potem zblenduj na gładką masę)
- 3 łyżki syropu klonowego / miodu
- ziarenka z 1/2 laski wanilii
- 1,5 szklanki wody
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















