Oto naprawdę słodki deser! Jeżeli jesteś fanem sernika, spróbuj go w wersji z karmelem i chrupiącymi migdałami.
składniki:
1000 g sera białego,
150 g śmietany 12%,
250 g cukru,
4 jajka,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
100 g płatków migdałowych,
200 g karmelu
przyrządzanie:
- Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
- Do miski wrzucamy ser, jajka, śmietanę, mąkę ziemniaczaną i 150 g cukru. Miksujemy.
- Masę przelewamy do tortownicy.
- W rondelku rozpuszczamy karmel, który wylewamy na masę serową.
- Posypujemy płatkami migdałowymi.
- Sernik pieczemy przez godzinę w 180 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















