Pamiętacie smak owocowych galaretek obtoczonych w cukrze? Chociaż zawierają sporo kalorii, to i tak warto przypomnieć sobie chwilę z dzieciństwa. Oto prosty przepis na nie!
składniki:
1 szklanka soku jabłkowego/pomarańczowego
1 szklanka cukru
1 opakowanie galaretki czerwonej lub pomarańczowej
1 łyżeczka żelatyny
1-2 łyżki soku z cytryny
przyrządzanie:
- W garnuszku zmieszać wszystkie składniki.
- Wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając.
- Zagotować i gotować 1 minutę.
- Masę wlać do pojemniczka
- Ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
- Rano wyjąć i nożem pokroić galaretki
- Każdą galaretkę obtoczyć w cukrze.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















