Pyszny deser podany w niesamowity sposób. Spróbuj tego wyjątkowego połączenia smaków.
[caption id="attachment_203011" align="aligncenter" width="638"]
=[/caption]
składniki:
1 banan
2 łyżki masła
szczypta cynamonu
2 łyżki brązowego cukru
1/2 pomarańczy
1 łyżka płatków migdałów
rum
przyrządzanie:
Połowę pomarańczy pokroić w kawałki, a z drugiej połowy wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














