Boczniaki panierowane to dobry pomysł na obiad. Alternatywa dla kotletów schabowych. Potrafią nasycić!
składniki:
- ½ kg kapeluszy boczniaka
- 6 łyżki mąki
- 4 jajka
- 10 łyżek startej bułki
- oliwa
- 2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
1. Kapelusze umyć, osuszyć.
2. Grzyby moczyć przez kilkanaście minut w mleku, wyjąć, posolić i przyprawić pieprzem.
3. Po 15 min. obtaczać z obu stron w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, panierować w bułce.
4. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















