Na potęgę jedzone w Portugalii i innych krajach śródziemnomorskich. Są swojego rodzaju przekąską, którą można chrupać niczym chipsy. Smażone w głębokim oleju sardynki - spróbujecie?
składniki:
- sardynki
- sól
- mąka
- tłuszcz
- cytryna
przyrządzanie:
Umyte i posolone sardynki wrzucamy do miski z mąką. Następnie wrzucamy do głębokiego nagrzanego tłuszczu – może być równie dobrze do frytownicy i smażymy aż uzyskają złoty kolor.
Podajemy w towarzystwie z cytryną.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















