Wegetarianie i weganie je uwielbiają. Jeżeli ty jeszcze nie próbowałeś tofu, najwyższy czas! Zaskoczy cię, jaki syty i pełnowartościowy posiłek możesz z niego wyczarować.
składniki:
- 200 gr naturalnego tofu
- 1 cebula szalotka
- 1 duży ząbek czosnku
- 1-2 łyżeczki curry
- olej roślinny do smażenia
- sól
- pieprz do smaku
przyrządzanie:
Szalotkę kroimy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy cebulę na bardzo małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się rumienić.
Tofu kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i zwiększamy ogień na średni. Smażymy mieszając, aż lekko się zrumieni. Drobno siekamy czosnek i dodajemy do zrumienionego tofu razem z mieszanką curry. Smażymy jeszcze kilka minut.
Doprawiamy solą i pieprzem.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy