Wegetarianie i weganie je uwielbiają. Jeżeli ty jeszcze nie próbowałeś tofu, najwyższy czas! Zaskoczy cię, jaki syty i pełnowartościowy posiłek możesz z niego wyczarować.
składniki:
- 200 gr naturalnego tofu
- 1 cebula szalotka
- 1 duży ząbek czosnku
- 1-2 łyżeczki curry
- olej roślinny do smażenia
- sól
- pieprz do smaku
przyrządzanie:
Szalotkę kroimy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy cebulę na bardzo małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się rumienić.
Tofu kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i zwiększamy ogień na średni. Smażymy mieszając, aż lekko się zrumieni. Drobno siekamy czosnek i dodajemy do zrumienionego tofu razem z mieszanką curry. Smażymy jeszcze kilka minut.
Doprawiamy solą i pieprzem.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















