Tofu ze smażonymi warzywami to alternatywa dla mięsnych dań.
składniki:
- 1 opakowanie tofu naturalnego
- ulubione przyprawy
- brokuł, papryka czerwona, szparagi
- oliwa z oliwek.
przyrządzanie:
W ok. połowy szklanki wody mieszamy przyprawy. Dorzucamy do niej czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Polewamy i obtaczamy tym tofu z wszystkich stron. Odstawiamy do lodówki.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy samo tofu, a następnie dolewamy marynatę i dusimy, od czasu do czasu przerwacając na drugą stronę.
Smażymy warzywa.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















