Wszyscy wielbiciele serów zakochają się w tym przepisie. Grillujemy grecki ser halloumi w panierce wykonanej z nachosów. Jest naprawdę smacznie.... MNIAM!
składniki:
- - 250 g sera Halloumi
- - 100 g nachos
- - 3 łyżki mąki
- - 1 jajko
przyrządzanie:
- Pokrój ser na plasterki grubości 0,5 cm.
- Przygotuj 3 głębokie talerze. Do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko i roztrzep widelcem, a do trzeciego wsyp pokruszone wcześniej nachos.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Ser obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w nachos. Połóż na rozgrzaną patelnię i smaż na średnim ogniu aż panierka z brązowieje, a następnie obróć na drugą stronę i usmaż z drugiej strony.
- Usmażone kawałki sera odłóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z tłuszczu.