Soczysta karkówka pieczona w miodzie. Sprawdzony przepis na najpyszniejszą i najszybsza karkówkę duszoną.
składniki:
1 kg karkówki bez kości
1,5 łyżki przyprawy do karkówki
1 słoiczek musztardy sarepskiej
1,5 łyżki płynnego miodu
przyrządzanie:
- 1.Karkówkę umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami.Wierz karkówki posmarować miodem,posypać przyprawami i położyć musztardę. Odstawić do lodówki na 1 godz.
- 2.Włożyć do naczynia żaroodpornego ,podlać wodą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 1,5 godz.W czasie pieczenia dolewać wodą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















