Pieprz cytrynowy wydobędzie z soli niesamowity smak i aromat. Nie wiesz, jak przyprawić rybę na obiad? Oto nasza sugestia.
składniki:
- 2 kawałki świeżego fileta z soli
- sok z ½ cytryny
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- masło
przyrządzanie:
1. Solę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i dobrze skropić sokiem z cytryny.
2. Odstawić przynajmniej na pół godziny do lodówki.
3. Oprószyć niewielką ilością soli morskiej i posypać pieprzem cytrynowym.
4. Na patelni rozgrzać klarowane masło i gdy będzie gorące włożyć kawałki ryby. Smażyć na średnim ogniu po 3 – 4 minuty z każdej strony.
5. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















