Bardzo delikatna ryba podana z warzywami.
składniki:
- 4 sole
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- łyżka posiekanych ziół
- 120 g żółtych i 120 g czerwonych pomidorów
- 200 g cukinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 30 g czarnych oliwek bez pestek
- łyżka posiekanych ziół
przyrządzanie:
- Solę przyprawić sola i pieprzem, obsmażyć z obu stron. Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pół.
- Cukinię pokroić w plastry. Rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać cukinię, smażyć 2-3 min. Dodać pomidory, oraz oliwki, smażyć jeszcze 1-2 min.
- Warzywa posypać ziołami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sole piec na rozgrzanym grillu ok. 4 minuty z każdej strony.
- Rybę posypać ziołami, podać z warzywami.