Bardzo delikatna ryba podana z warzywami.

składniki:
- 4 sole
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- łyżka posiekanych ziół
- 120 g żółtych i 120 g czerwonych pomidorów
- 200 g cukinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 30 g czarnych oliwek bez pestek
- łyżka posiekanych ziół
przyrządzanie:
- Solę przyprawić sola i pieprzem, obsmażyć z obu stron. Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pół.
- Cukinię pokroić w plastry. Rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać cukinię, smażyć 2-3 min. Dodać pomidory, oraz oliwki, smażyć jeszcze 1-2 min.
- Warzywa posypać ziołami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sole piec na rozgrzanym grillu ok. 4 minuty z każdej strony.
- Rybę posypać ziołami, podać z warzywami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














