Genialny w smaku sos bazyliowy. Idealny do ryb, na przykład łososia.

składniki:
-spora garść świeżej Brazylii
-pół szklanki śmietany 30%
-1/2 ząbka czosnku
-pół łyżeczki soku z limonki
-pół szklanki śmietany 18%przyrządzanie:
-Śmietanę 30% podgrzewamy z bazylią.
-Dodajemy posiekany czosnek, sok z limonki i śmietanę 18%.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














