Tani i prosty sos cebulowy ubogaci smak domowych zapiekanek. Doskonale nadaje się do mięsa.
Składniki:
- 300 g cebuli
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 200 ml bulionu
- 100 ml bulionu
- 100 ml śmietany
- 1 łyżeczka karmelu \
- cukier
- pieprz, sól
- sok z cytryny
Przygotowanie:
 
Cebule obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, oprószyć mąką, wlać zimny bulion, gotować mieszając 20 minut i przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę i karmel doprawić sos i zagotować. 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













