Sos chrzanowy najlepiej podawać do wędlin, np. pieczonej białej kiełbasy, gotowanych jajek, ryb i auszpików. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 3 łyżki utartego chrzanu
- 4 łyżki wywaru mięsnego
- 150 ml śmietany
- 2 żółtka z jajek na twardo
- sól
- cukier puder
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Żółtka przetrzeć przez sito. Wymieszać chrzan z gorącym wywarem, śmietaną i żółtkami. Sos doprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i ochłodzić. Podawać do wędlin, np. pieczonej białej kiełbasy, gotowanych jajek, ryb i auszpików.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













