Kolejny przepis, który chciałabym przedstawić to sos czosnkowy. Doskonale nadaje się do kanapek, zapiekanek, a także do pieczywa czosnkowego.
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 jajka
Przygotowanie:
Czosnek (3 ząbki) obieramy i przeciskamy przez praskę, bądź drobno siekamy, łączymy z jogurtem, majonezem i pokrojonymi jajkami.
Miksujemy by nie było „grudek” odstawiamy na godzinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













