Sos holenderski idealny do jajek po benedyktyńsku czy mięsa. Kilka składników, 4 minuty wykonania i wspaniały dodatek gotowy.

składniki:
- pół kostki masła
- 2 łyżki białego octu winnego
- pół małej cebuli, bardzo drobno posiekanej
- 5 ziarenek pieprzu czarnego
- liść laurowy
- 2 żółtka
- szczypta cukru
- sól do smaku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














