Koperkowy sos idealny do ciepłych dań, szynki, kanapek, klusek czy pierogów.

składniki:
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 1 szklanka rosołu
- 6 łyżek gęstej śmietany
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Mąkę wymieszać z wystudzonym rosołem, połączyć ze śmietaną
- Dodać masło i posiekany koperek, doprawić
- Wymieszać dokładnie, polewać wybrane danie
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














