Ten sos idealnie pasuje do takich ryba ja: pstrąg, tuńczyk, łosoś, karp. Czosnek i limonka to idealne połączenie. Warto to sprawdzić i pokochać.

składniki:
100 ml słodkiej śmietanki
1 duży ząbek czosnku (starty na tarce)
1 łyżka masła
1 łyżka soku z limonki
sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














