Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zielone leczo

Zielone leczo

8 przepisów z wykorzystaniem BATATÓW

8 przepisów z wykorzystaniem BATATÓW

10 inspiracji na podanie KIEŁKÓW

10 inspiracji na podanie KIEŁKÓW

Sałatka z ogórkiem i kiełkami

Sałatka z ogórkiem i kiełkami

Sałatka rzymska

Sałatka rzymska

Sos morelowy do dań z grilla

Morelowy sos idealny do mięs, warzyw z grilla. Bardzo prosty przepis, wyrafinowany smak.   

składniki:

  • 4 łyżki konfitury morelowej
  • mała cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • łyżka cukru
  • imbir w proszku
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • Konfiturę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną w małą kosteczkę cebule.
  • Dolewamy oliwy, octu, sosu sojowego.
  • Mieszamy z cukrem, imbirem, przecierem pomidorowym.
  • Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy.
  • Odstawiamy na 15 minut do lodówki, a potem podajemy do dań z grilla.