Propozycja na sos musztardowy z piekła rodem!

składniki: 
- 2 jajka
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki oliwy
- pół szklanki bulionu
- 3 łyżeczki czerwonego wytrawnego wina
- pół pęczka pietruszki
- pół pęczka szczypiorku
- szczypta estragonu
- szczypta cukru
- sól
- szczypta pieprzu cayenne
- szczypta ostrej papryki
przyrządzanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, odłóż białka, żółtka przetrzyj przez sito.
- Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekaj.
- Do przetartych żółtek dodaj musztardę, oliwę, zimny bulion, wino, estragon, pietruszkę, szczypiorek, cukier, szczyptę soli, oraz pieprz cayenne i szczyptę ostrej papryki.
- Wszystko dokładnie wymieszaj na gładka masę.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














