Tani i prosty w przygotowaniu sos pieprzowy doskonale nadaje sie do mięsa i steków.
Składniki:
- 1 łyżka zielonego pieprzu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 200 ml bulionu
- sól
- 100 ml białego wina
- 1 łyżka musztardy
Przygotowanie:
Przesmażyć mąkę na maśle, wlać zimny bulion, wino, pieprz. Gotować mieszając 10 minut
Dodać musztardę i doprawić sos. Podawać do steków.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













