Ten sos stanowi niezwykłe połączenie smaków: słodkiego i słonego, co sprawia, że dania zyskują wyjątkowo orientalny smak i cudowny zapach! Oto prosty przepis na Teriyaki.

składniki:
- 250 ml wody
- 250 ml sosu sojowego
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
przyrządzanie:
- Do garnuszka wlej płynne części składników. Oprócz oleju sezamowego! Dodasz go na końcu!
- Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę
- Posiekaj imbir na drobno i dodaj do sosu
- Dopraw miodem, cukrem.
- Wszystko dokładnie wymieszaj, zagotuj.
- Dodaj olej sezamowy.
- Sos jest gotowy marynowania mięsa.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














