Wielkanoc kojarzy się z wiosną. Na świątecznym stole zamiast cudonych, żywych kolorów mamy jednak monotonię barw pieczonych mięs i jaj gotowanych na twardo. Czy jest coś oprócz pisanek, co jest w stanie przełamać te kolory?
Ależ oczywiście! Wystarczy zadbać o kilka sosów, a Wielkanocny stół zyska nie tylko na estetyce. Skorzystamy wszyscy, poszerzając paletę smaków, która zwykle gości na świątecznym stole.
Skoro mamy wiosnę, musimy zadbać o SALSA VERDE, pełną aromatów, które przywodzą na myśl letnie podróże. By jeszcze bardziej rozbudzić wyobraźnię, obok postawmy SOS Z AWOKADO. Rarytasem, który pasować będzie do niemal każdego dania będzie hiszpańskie SOFRITO.
Sałatki, dania główne i jaja zyskają bardzo dużo dzięki SOSOWI SEROWEMU. A jeśli intensywnych smaków i kolorów nam mało, serwujmy PASTĘ Z KAWIORU. W końcu to święta oparte na jajach 😉
Wesołych… i oczywiście smacznych!
A oto poprzednie odcinki o daniach Wielkanocnych
MASZ BABO MAZUREK
PRZEPISY NA WIELKANOC – ZIELONO MI
SAŁATKI NA WIELKANOC
ALE JAJA
WIELKANOC INACZEJ